Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 30 січня 2020 р.

75 років з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц



Напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту та 75-тої річниці з дня звільнення ув’язнених з нацистського концтабору Аушвіц (Освєнцим), 23 січня 2020 року, бібліотекарі відділу обслуговування дорослих та молоді Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського та  студенти-практиканти КВНЗ «Олександрійський коледж культури та мистецтв», провели історичну хроніку-реквієм «Могильний вітер з тих ярів повіяв…» для студентів Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету.
Що ж таке Голокост? Яка історія? Переглядаючи  кадри кінохроніки про концентраційний  табір смерті Освенцим (Аушвіц-Біркенау), через який пройшли, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу, 2,5 мільйона людей, 90 відсотків з яких були євреї, учасники почули шокуючі факти про криваві роки Другої Світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами нацизму.
Студенти-практиканти КВНЗ «Олександрійський коледж культури і мистецтв», спеціальності «Інформаційної, бібліотечної та архівної справи» провели бібліографічний огляд науково-історичної та художньої літератури «Уроки минулого: історія голокосту», а студентки Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету декламували вірші.
На завершення присутні вшанували пам’ять всіх невинно розстріляних, задушених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею жертв Голокосту.


Немає коментарів:

Дописати коментар