Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 січня 2020 р.

Засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс»



5 грудня 2019 року, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в Олександрійській  центральній районній бібліотеці  ім. Д.І. Чижевського,  відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс», на якому були присутні студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету та психолог Олександрійського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.
Учасники показу переглянули документальний фільм «Моріом» (режисери Франческа Скалісі та Марк Олекса), в основу якого покладено   зйомки реальної  історії дівчини на ім’я Моріом із Бангладеш. Тематика  фільму - один з найчастіших видів порушення прав людини, насильство, яке не завжди можна побачити, адже воно приховано від інших під страхом або почуттям сорому.
Трагічна історія головної героїні  не залишила байдужим жодного з присутніх. Під час обговорення  дійшли висновку, що в першу чергу від кожного особисто залежить, будемо ми жити у правовій державі чи змиримося з порушенням своїх прав.
Спілкуючись з психологом на тему  «Зупинити насилля - це справа кожного!", студенти пройшли тестування на визначення рівня внутрішньої агресії та отримали буклети «Як протидіяти домашньому насильству?».



Немає коментарів:

Дописати коментар