Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 30 січня 2020 р.

Будуй світ без насильства



09 січня 2020 року, в Олександрійській  центральній районній бібліотеці  ім. Д.І. Чижевського,  відбулася година молодіжного спілкування «Побудуй світ без насильства», в якій взяли участь студенти Олександрійського політехнічного коледжу та психолог Олександрійського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Кобець Я.Г.
Молодь переглянула  стрічку «Моріом» (режисери Франческа Скалісі та Марк Олекса), в якій показана історія дівчини на ім’я Моріом  і трагедія, що змінила її життя; про один з найчастіших видів порушення прав людини - насильство, яке не завжди можна побачити, адже воно приховано від інших під страхом або почуттям сорому. Трагічна історія головної героїні  не залишила байдужим жодного з присутніх. Під час обговорення учасники дійшли висновку, що в першу чергу від кожного особисто залежить, будемо ми жити у правовій державі чи змиримося з порушенням своїх прав.
Спілкуючись з психологом на тему  «Зупинити насилля - це справа кожного!", студенти дізнались, що насильство пов’язане з нерівними можливостями. Перший захист - знати свої права і знати до кого звернутись, тож по завершенню заходу кожен з присутніх отримав буклети «Як протидіяти домашньому насильству?».


Немає коментарів:

Дописати коментар