Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 23 січня 2020 р.

І правду цю повинні знати люди…



Цього року інформаційна кампанія до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, оголошена Українським  інститутом національної пам’яті, присвячена окремим історіям людей, які не мовчали про Голодомор. Гасло кампанії: «Пам’ять, що рятує: голоси правди»
Нині голоси свідків збереглися на папері, в аудіо та відео форматах. Ці голоси можна почути на уроках, прочитати у журналістських статтях, побачити в художніх і документальних фільмах.
Працівники Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.Чижевського  до відзначення 86-ї річниці пам’яті  жертв Голодомору, для учнів 10 класу Кіровоградського облкомплексу (гімназії-інтернат – школи мистецтв) пройшлись скрижалями  пам’яті «У той рік зозулі заніміли». Учасникам заходу було запропоновано театральну інсценізацію  за мотивами оповідання української письменниці Зоряни Живки "Ангел на ймення грушка". Актори-бібліотекарі щиро і проникливо показали старшокласникам історію однієї сім’ї, яка завдяки груші змогла пережити ті страшні роки під час Голодомору, та як важливо берегти пам'ять про минуле.
Під час заходу присутні  також ознайомилися із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, переглянувши кадри з документального фільму про Голодомор та вшанували пам’ять померлих 1932-1933 років хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар