Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Дмитро Чижевський - наш земляк



Бібліотекарі відділу обслуговування дорослих та молоді Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, провели для студентів Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету історичну мозаїку «Дмитро Чижевський - наш земляк».
Присутні переглянули відеопрезентацію про Дмитра Івановича Чижевського - нашого земляка, видатного славіста, філософа, літературознавця, дослідження якого стали надбанням багатьох європейських народів.
  
Учасники заходу дізналися, що в Олександрії, крім батьківського будинку Чижевського, збереглося й приміщення гімназії (там розміщується філія Білоцерківського аграрного університету), де він навчався, і земської управи, де працював його батько. А ще довідалися про відомого краєзнавця Ф.М. Плотніра, якому відзначили в цьому році 100-річчя з дня народження, адже саме Федір Миколайович відшукав те місце, в колишньому селі Секретарівці, поблизу Нової Праги, де знаходилася садиба Івана Костянтиновича Чижевського — батька всесвітньо відомого вченого історика і славіста Дмитра Чижевського.

Також молодь оглянула персональну виставку «Славетний син Олександрійщини», де розміщено сімейні фотографії, наукові статті та праці Д. Чижевського та меморіальну дошку, на честь Дмитра Чижевського, яка знаходиться на фасаді будинку Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

Немає коментарів:

Дописати коментар