Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Патріотизм, виплеканий в бібліотеці



Сьогодення ставить перед бібліотечними працівниками важливе та невідкладне завдання – виховати свідомого громадянина, патріота рідної землі.
26 вересня 2018 року в центральній районній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбувся семінар бібліотечних працівників району «Бібліотека, як платформа становлення громадянина – патріота України».
Учасники семінару розглянули суть поняття «патріотичне виховання»,  з урахуванням викликів сучасності, під час флеш-консультації «Сучасний погляд на національно-патріотичне виховання молоді в бібліотеці». В бібліомайстерні «Складові патріотизму та принципи їх формування у підростаючого покоління», бібліотекарки, зорганізувавшись у команди, вибудовували ефективні форми і методи виховання  юних патріотів. Корисним було знайомство з  досвідом дієвих  методів  виховання громадських патріотів в бібліотеках України. В ході актуалізації інформації з елементами тренінгу «Медіаграмотність: нові інструментальні якості патріота цифрової доби» учасники семінару опановували методики критичного сприйняття інформації. Основні аспекти такого феномену, як патріотизм, розглянули під час тестування  «Бути Українцем у 21-му столітті». Сприятиме емоційному наповненню заходів бібліотек презентований web- дайджест «Медіаосвітні ресурси розвитку патріотизму».
В форматі «печа-куча» бібліотечні працівниці Новопразької центральної, Ясинуватської, Косівської бібліотек-філії презентували  власний досвід бібліотечного  стилю патріотизму.








Немає коментарів:

Дописати коментар