Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

середу, 17 жовтня 2018 р.

День Захисника України та українського козацтва



До Дня Захисника України та Дня українського козацтва, працівники  відділу обслуговування дорослих та молоді Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, для студентів Олександрійського медичного училища провели актуальний репортаж «Українська армія – школа мужності».
Студенти познайомилися з історією козацтва, видатними історичними постатями країни, переглянули відеоролики "День Захисника України", «Цікаві факти з життя козаків на Січі».
Бібліотекарі згадали  і про події на Сході країни, про подвиги наших воїнів у зоні ООС, побажали усім присутнім мирного неба над головою, спокою та добробуту в країні.
Також учасники взяли участь у розважальній програмі «Козацькі забави», під час якої хлопці та дівчата весело змагались, активно брали участь у  конкурсах: «Козацька кмітливість», «Забави кашоварів»,  «Конкурс майстерних художників» та ін. Студенти виявляли силу, спритність, швидкість, рішучість, кмітливість. Всі гравці достойно змагалися; довіряли один одному і поважали своїх суперників. В окремих конкурсах творчо підходили до виконання завдань.
Учасники і глядачі отримали море позитивних емоцій.




Козацькі розваги

12жовтня 2018 року, для учнів 7 класу Кіровоградського облкомплексу (гімназії-інтернат – школи мистецтв), бібліотекарі відділу обслуговування дітей Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського, провели час веселих випробувань "Як козаки до бібліотеки ходили".
Діти під час заходу пригадали загальні й основні закони козаків, дізнались про школу козацького навчання та  іспити  на звання запорожця. Та найбільш зацікавила їх інформація про ігри і розваги запорізьких козаків. Із задоволенням учасники заходу взяли участь у веселих козацьких випробуваннях. Дві команди обрали собі отаманів, під керівництвом яких, складали байки, вгадували та співали українських та козацьких пісень, "готували" куліш, перебирали бобові та насіння, змагалися в спритності та завзятості. Кожен присутній цього дня на годинку побував у ролі славного лицаря України – запорізького козака.





Немає коментарів:

Дописати коментар