Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Засідання кіноклубу «Ракурс»



Засідання кіноклубу «Ракурс»

В Україні люди нарешті починають усвідомлювати свою відповідальність перед тваринами, адже іще не так давно панувала думка про те, що тварини є таким собі додатком до людей і мають давали лише їжу, хутра, сторожувати хату й ловити мишей. Свідомість людей уже зросла, стає чимраз більше тих, хто з любов’ю ставиться до тварин і визнає їх потребу жити в природних  умовах, а не в тісних клітках в неволі.
Саме про захист прав тварин від жорстокого поводження йшлося на черговому засіданні кіноклубу з прав людини Docudays UA «Ракурс» при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, під час перегляду фільму «Циркові гастролі» (реж. Яак Кілмі та Андрес Маймік), в якому взяли участь вихованці Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернатшкола мистецтв). Другою наскрізною темою стрічки стало право на мирні зібрання.
Учасники засідання вели активну дискусію, обговорюючи порушені у фільмі проблеми, працювали в групах, відстоюючи свою думку стосовно перебування тварин в цирку. На закінчення засідання молодь дійшла висновку, що не важливо де знаходяться тварини – в дикій природі, зоопарку чи цирку – головне – гуманне ставлення до них та належні умови утримання. 


Немає коментарів:

Дописати коментар