Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 травня 2019 р.

«Чорнобиль: події, долі, пам’ять»



25 квітня працівники відділу обслуговування дітей Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського провели годину-спомин «Чорнобиль: події, долі, пам’ять» , присвячену 33-річниці Чорнобильської трагедії   для учнів 8 класу Кіровоградського облкомплексу (гімназії-інтернат–школи мистецтв).
Дітям було запропоновано переглянути мультимедійну презентацію «Історія ліквідації. Фоторепортаж від 26 квітня» по світлинам кореспондента  Ігора  Костіна, який  першим опинився в епіцентрі аварії 26 квітня 1986 року. Він був єдиним фоторепортером, який підібрався впритул до зруйнованого реактору. Фотознімки, які йому вдалося зробити, увійшли в офіційний звіт урядової комісії. Завдяки цьому  присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.
Також учні подивились інсценівку "Чорнобиль-трава" за мотивами вірша В. Буріма та короткометражний фільм-постсимфонію "Арка", що повністю знятий у Чорнобильській зоні і зібрав нагороди по всьому світу.
Бібліотекарі  познайомили  присутніх з книжковою виставкою, на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, в т.ч. і фотоальбом І.Костіна.
На закінчення заходу діти створили колаж «Планета моєї мрії».




Немає коментарів:

Дописати коментар