Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 1 квітня 2019 р.

Засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс». Фільм «Зимова Лампедуза»



19 березня 2019 року, напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації, для відвідувачів бібліотеки відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс» при  Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського, на якому була представлена стрічка «Зимова Лампедуза» режисера Якоба Броссманна.
У фільмі, який отримав ряд міжнародних нагород, як найкращий документальний фільм, розповідається про невеличкий італійський острів, що відстоює окрім прав своєї спільноти, права та безпеку тисячі мігрантів, що долають небезпечний шлях по дорозі до мирного життя. Крихітна спільнота на околиці Європи відчайдушно бореться за солідарність із тими, кого більшість вважає причиною кризи: людьми, які прибули на човнах із Африки.
На початку перегляду стрічки відбулося дискусійне обговорення на тему «Проблеми біженців і вимушених переселенців в Україні і світі», під час якої кожен з учасників висловився щодо таких питань: Що змушує людей стати біженцями чи вимушеними переселенцями? Чи є актуальною та важливою для України проблеми біженців та переселенців? та ін..
 По завершенню кожен з присутніх висловив свою думку від побаченого та прокоментував епізоди, які найбільше вразили, а також запропонували власні назви для цього фільму.



Немає коментарів:

Дописати коментар