Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 22 квітня 2019 р.

Тягар доказів



 17 квітня 2019 року відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс», при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, на якому були присутні студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету.
 Для показу був обраний фільм "Тягар доказів", німецького режисера  Стефан Кессіссоґлу, про боротьбу двох шукачів притулку, що борються за свою версію правди, які, рятуючи своє життя, приїхали до Чеської Республіки і зіштовхнулися із новим випробуванням – довести, що вони справді біженці, а не економічні емігранти.
Фільм спонукав учасників до дискусії на тему проблем біженців в Європейський країнах, Україні, про ситуацію з ВПО, їх дискримінацією з боку держави, а також, чому важливо документувати порушення прав людини.  Не менш актуальним стало обговорення болючої для України теми внутрішньо переміщених осіб. Незважаючи на те, що люди, які вимушено покинули свої домівки, рятуючи своє життя, не є біженцями, але, на жаль, мають схожі проблеми з людьми, які опиняються в чужій країні.
Студенти працюючи в групах, також обговорили такі важливі правові питання, як правове положення політичних емігрантів відповідно до норм міжнародного права. Було проаналізовано згадані у фільмі норми міжнародного права, однак, як слушно було зазначено молоддю, основною причиною конфліктів є відсутність взаємності і взаємодії у сучасному світі.
По завершенню обговорення, глядачі дійшли висновку: найчастіше самі біженці не володіють інформацією про обсяг їхніх прав, і через це потрапляють у проблемні ситуації, тому їм потрібно звертатися за правовою допомогою.




Немає коментарів:

Дописати коментар