Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Мова творить націю



21 лютого, до Міжнародного Дня рідної мови, бібліотекарі відділу обслуговування дорослих та молоді Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, провели мовний круїз «Мова творить націю», для студентів Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету.
Присутні переглянули відео презентацію про історію виникнення і соціальне значення вшанування Дня рідної мови, про роль мови в житті української нації. Дехто вважає мову лише засобом порозуміння між людьми. Насправді ж цим не вичерпується її значення. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність.
Під час проведення конкурсів студенти були активні, емоційні, проявили свої знання та ерудицію, уміння працювати в команді, самоорганізовуватись, толерантно ставитись до думок інших. Відповідаючи на питання конкурсу «Що означає слово?», учасники продемонстрували гарні знання,  вправно впоралися із завданнями конкурсу «Пантоміма». В конкурсі «Показуха» за допомогою жестів показували зміст різних фразеологізмів.
На завершення заходу бібліотекарі познайомили молодь з новими книгами з історії розвитку української мови.







Немає коментарів:

Дописати коментар