Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 14 лютого 2019 р.

Ангели-охоронці з Небесної Сотні



Напередодні дня Героїв Небесної Сотні відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс», при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, на якому були присутні студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету.
До перегляду був представлений фільм режисерів О. Течинського, О. Солодунова, Д. Стойкова «Все палає», який в 2014 році відзначено призом як кращий східноєвропейський фільм на авторитетному фестивалі документального кіно та анімації в Лейпцигу.
Цей фільм фокусується на тому, яким чином мирний протест дуже швидко перетворився на криваве протистояння. І там дуже яскраво, в деталях показано зсередини події 2014 року, які відбувались на передовій, на лінії зіткнення міліції і протестантів. У фільмі немає постановочних ролей чи персонажів. Усі кадри та історії стрічки – це документальна хроніка протистояння людей на Майдані, кожен з яких захищає те, в що вірить.
Після перегляду, учасники поділившись на чотири групи виконували завдання використовуючи метод «Джигсо»: перша група ознайомилась та обговорювала у групі інформацію про «право на повстання», друга: про «умови реалізації права на повстання », третя – про «закріплення та реалізацію права на повстання в Україні», а четверта дискутувала про такі речі, як «за і проти збройних повстань».
На завершення заходу у вправі «гарячий мікрофон» кожен з учасників одним реченням відповідав на запитання «Що необхідно українському суспільству для подальшого розвитку та процвітання?». 

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар