Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 11 вересня 2020 р.

Засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс»

8 липня 2020 року відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс», який діє при Олександрійській центральній районній бібліотеці  ім. Д.І. Чижевського, в якому взяли участь відвідувачі бібліотеки. Для перегляду було обрано стрічку «Паперові зірки» (реж. Інна Омельченко, 2016) Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays UA. Фільм висвітлює події, які розвиваються в дитячому літньому таборі.

Головні героїні – дівчатка Аліна і Поліна, які потрапивши в літній табір, в однакових умовах поводяться по-різному. Аліна, яка ніколи не була в літньому таборі, у день заїзду плаче, але через кілька днів, вже марширує разом з іншими та співає пісні. А Поліна не приєдналася до гурту. Вона тримається осібно й живе у світі фантазій. Двоє дівчат живуть разом в одній кімнаті, сплять на розташованих поруч ліжках, але помічають одна одну, лише тоді, коли починають виготовляти паперові зірки для конкурсу.

 Кінокартина допомагає підвищити рівень толерантного ставлення до оточення, наочно демонструє соціальні та емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для розвитку дитини, наводить приклади того, що роблять очевидці під час булінгу для захисту життя та людської гідності.

Під час обговорення стрічки модератор звернула увагу на те, як поводила себе дівчинка Аліна по відношенню до Поліни, як швидко діти вміють налагоджувати комунікацію з однолітками.

Після перегляду присутні розповіли про свої відчуття та емоції, які викликав у них фільм.



 





Немає коментарів:

Дописати коментар