Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 14 вересня 2020 р.

 «Кожній людині важливо мати той простір, де ми можемо відновлюватися і мати час для себе». Любко Дереш

 Саме таким простором були, є і будуть бібліотеки.

 Бібліотекарі Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського взяли участь в онлайн-презентації електронного практичного посібника «Чотири простори бібліотеки: модель діяльності»,

розроблений в рамках проєкту «Чотири простори бібліотеки: інноваційна модель діяльності», який реалізує ВГО Українська бібліотечна Асоціація за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

Партнерами проєкту є Фундація Дарини Жолдак, Асоціація об`єднаних територіальних громад, Міністерство культури та інформаційної політики України.

Практичний посібник можна завантажити на порталі УБА - https://ula.org.ua/259-publikaciyi/vidannya .

В практичному посібнику описана модель бібліотеки, що поєднує чотири простори:

навчання,

натхнення,

зустрічей та

подій.

Українські експерти адаптували цю модель для впровадження у публічних бібліотеках нашої країни.

Представляючи практичний посібник, вони розказали про концепцію та можливі варіанти наповнення кожного з чотирьох просторів.

§  Простір навчання. Сучасна бібліотека – це середовище для навчання впродовж життя для кожного, хто має в цьому потребу.

§  Простір натхнення/творчості. Сучасна бібліотека – надихаючий простір, що дивує, мотивує та розвиває уяву.

§  Простір зустрічей. Сучасна бібліотека – це місце для комфортного та зручного перебування мешканців громади, місце зустрічей, куди може прийти будь-хто у будь-який час.

§  Прості подій. Сучасна бібліотека – майданчик для проведення різноманітних заходів: інноваційних майстерень, перегляду фільмів, фотовиставок, мистецьких акцій, квестів тощо.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар