Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Відеоміст єднання



22 січня 2019 року, в день 100-річчя Соборності України, в центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбувся відеоміст єднання між громадами Центральної, Східної та Західної України «Від історичної злуки до омріяної злагоди», в якому взяли участь  представники органів влади та місцевого самоврядування, працівники культури та освіти, краєзнавці, громадські діячі Луганщини – смт. Новопсков, Закарпаття – місто Виноградів, Львівщини – місто Жидачів та Олександрійщини. Захід відбувся за ініціативи бібліотечних працівників Луганщини. 


До діалогу долучились голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, начальник відділу культури та туризму  Олександрійської РДА Антоніна Пилипенко, директор Олександрійського районного будинку культури Юлія Єлсукова, представник відділу освіти району Світлана Михайленко, член Національної спілки краєзнавців України Віктор Голобородько.
Спочатку відбулось традиційне знайомство учасників між регіонами України, потім присутні перейшли до діалогу. Обговорювали, зокрема, що таке соборність. Відбувся обмін думками: Що для кожного  значить "соборність"? Що треба зробити, щоб зміцнити соборність нашої держави?
Ольга Коріненко, очільник районної ради наголосила, що сила українців та української держави у єдності різних регіонів країни.
Краєзнавець Віктор Голобородько, згадав політичні обставини, які передували підписанню Акту злуки, в тому числі на Олександрійщині.
Учасники зустрічі запрошували до продовження діалогу та співпраці.
Наприкінці заходу всі учасники утворили символічний ланцюг єднання Центру, Сходу і Заходу України та  виконали гімн України.

Немає коментарів:

Дописати коментар