Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 17 грудня 2018 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA «Rакурс»



14 грудня 2018 року, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», відбулося засідання кіноклубу  медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс» при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, для учнів 10 класу Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат - школа мистецтв).
 Цього разу присутні  переглянули фільм «Жертвопринесення», знятий британським режисером Тео Гессінгом, в якому йде мова про наслідки жертвопринесень, вчинених тибетцями в ім’я свободи. За сюжетом - Лхамо Кьяб, тибетський мандрівник, тікає у вигнання до Індії, але таємно повертається у Тибет як символічній мандрівці. Таке рішення він приймає після промови Далай-Лами до тибетського народу, що живе під гнітом китайського уряду, щоб привернути увагу до страждань свого народу. Під час протестів 130 тибетців вдалися там до самоспалення.
 На початку перегляду учасники визначили поняття «гідність» методом «Мікрофон»,  потім  записували свої думки на аркушах паперу, працюючи в мережі Інтернет – шукали інформацію про становище Тибету сьогодні.
Після кінопоказу відбулося обговорення на тему свободи та жертовності: На скільки виправданими та дієвими є такі методи боротьби? Які їх наслідки? Що українці кожного дня кладуть на вівтар боротьби за власну свободу і переконання?  





 

Немає коментарів:

Дописати коментар