Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 березня 2018 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA «Rакурс»



21 березня 2018 року відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс» при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, в якому взяли участь студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету. Для перегляду було обрано фільм «Це моя земля» (режисер – Тамара Ерде, Франція, 2014), в якому  порушені  такі актуальні теми, як права національних меншин, свобода віросповідання, громадянин і держава, права дітей та право на освіту.
 Кінострічка  зображує кількох єврейських та арабських учителів упродовж навчального року. Спостерігаючи за їх суперечками й обміном думками з учнями, дебатами з міністерствами освіти та їх поглядами на шкільну програму, присутні отримали уявлення про глибокий і тривалий вплив, який ізраїльсько-палестинський конфлікт транслює наступному поколінню.
Фільм викликав бурхливе обговорення в глядачів. Працюючи в групах, студенти виділили правду і неправду обох сторін, обґрунтовуючи свої відповіді, а також провели паралель і з подіями, що склалися в нашій державі.

Немає коментарів:

Дописати коментар