Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 20 січня 2018 р.

За досвідом кращих практик громадської діяльності

За досвідом кращих практик громадської діяльності

 Представники  громадської організації «Олександрійський гендерний інформаційний центр» відвідали благодійну організацію «Волоський фонд розвитку громади» на Дніпропетровщині, з метою експрес-навчання розробки стратегічних планів у громадах, використовуючи метод топ-фасилітації. Досвід, який напрацював «Волоський фонд розвитку громади» сприятиме, на нашу думку,  ефективній  діяльності  Школи громадського аніматора, яка має запрацювати з 31 січня 2018року  в центральній районній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського,  в рамках проекту «Вчимося і діємо: Школа громадського аніматора».
Наша делегація мала чудову нагоду познайомитись з активними, наполегливими, харизматичними лідерами громади міста Підгороднє.   Віталій Моргун ,заступник голови «Волоського центру розвитку громади» та експерт Центру Тамариск, розповів про впровадження кращих практик розвитку місцевих громад,  на прикладі взаємодії Підгородненського  міського будинку культури та громадських організацій. Також він зупинився на розробці основних  процесів  фасилітації,  тобто, методів  роботи з великими і малими групами людей, визначенню та вирішенню  проблем в громаді.
Про громадські ініціативи, їх вплив на життя міста Підгороднього розповіли  голова БО «Волоський фонд розвитку громади» Марія Нємцева та Антон Вусик - голова громадської організації «Квітка душі».
Також нам трапилася   нагода взяти участь у грі «Світ громад» - це не просто настільна гра, це, в першу чергу, кооперативна стратегія, яка дозволяє моделювати різні ситуації та сценарії розвитку громади, розвивати фінансову, бюджетну та податкову культури; виявляти та розвивати лідерські якості серед гравців, долати конфлікти у громаді. Ігрові ситуації та обставини, з якими стикаються гравці, максимально наближені до наших сучасних українських реалій.
Поїздка була дуже інформаційно насиченою та пізнавальною, вразила згуртованість та небайдужість членів  благодійної організації «Волоський фонд розвитку громади». Віталій Моргун та Марія Нємцева вразили своєю щирістю, позитивним настроєм, вмінням правильно організувати і скоординувати діяльність громадських організацій. Така взаємодія між громадськими організаціями різних регіонів сприяє взаєморозумінню, діалогу, розвитку місцевих громад.     


Ця інформація була представлена ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр» в рамках програми «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)  та здійснюється Paсt в Україні. Зміст інформації є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США





Немає коментарів:

Дописати коментар