Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Забезпечення доступу до публічної інформації - вимога сьогодення



Забезпечення доступу
до публічної інформації - вимога сьогодення

Сьогодні прозорість влади є однією з основних засад функціонування правової держави, в якій забезпечується участь громадськості у формуванні та здійсненні державної політики, її вплив на всі етапи процесу прийняття державних рішень, а також відкритий доступ до повної об’єктивної й достовірної інформації, якою володіють органи влади.
На інформаційну сесію17.05.2017 року, яка відбулася в Приютівській бібліотеці-філії  було запрошено учнівську молодь Цукрозаводського навчально-виховного комплексу. Сесія відбулася в рамках діючого регіонального проекту «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги»
Під час  сесії «Забезпечення доступу до публічної інформації - вимога сьогодення», молодь знайомилась з одним із видів реалізації права кожного громадянина на інформацію, а саме  механізмом подання запитів на доступ до публічної інформації. Означили законодавчу базу, визначились з поняттям «публічна інформація», способами доступу, видами інформаційного запиту. З презентації дізналися про веб-сервіси та портали відкритих даних.
Для учасників сесії було презентовано вебліографічний список «Ваш помічник - Інтернет», кожний присутній отримав список.




Немає коментарів:

Дописати коментар