Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 11 квітня 2017 р.

+ 4 С Прощайвай, людино!



40 Прощайвай, людино!

Саме  такий девіз мав черговий четвертий Міжнародний кінофестиваль документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувся 25-31 березня 2017 року  у Києві.

Цього річ наскрізною темою фестивалю була екологія, тому що 4 градуси за Цельсієм – саме на стільки, за прогнозами екологів, зросте середня температура на Землі до кінця сторіччя.

«Усього» + 40 С – і рівень Світового океану підвищиться майже на 9 метрів і будуть затоплені території, які населяє понад 600млн. людей. Під товщею води опиняться міста Лондон, Бомбея, Нью-Йорк, Ріо-де-Жанейро, Шанхай та Сідней.

«Усього» + 40 С – і ми попрощаємося з 1/6 видів живих істот на планеті.

«Усього» + 40 С – і під водою зникне весь Південь України.

Чи є ця проблема перебільшеною, як вважають лідери певних країн, чи у нас справді лишається дуже мало часу на «безпроблемне» життя. Як зупинити екологічну катастрофу, що треба робити сьогодні, щоб залишити  придатне місце для існування прийдешнім поколінням. Щоб захистити людство від екологічної загрози, ми маємо  жити розумно та екологічно.

Програма фестивалю Docudays UA була дуже насиченою: перегляд кінофільмів, зустрічі з режисерами, виставки, дискусії, обговорювались питання від екології до Криму.

Найзнаковішим фільмом фестивалю  у рубриці «Спеціальна подія» став фільм спільного виробництва Естонії-Польщі, Чехії «Процес: російська держава проти Олега Сенцова», в  якому висвітлюється історія українського політв’язня  Олега Сенцова.

В рамках фестивалю відбулась конференція «Документальні фільми як інструмент медіа просвіти з прав людини». 27-28 березня 2017 року на конференції побувала директор центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського Чуянова Н.М. Учасники конференції заявили про створення Всеукраїнської Мережі постійно діючих кіноклубів медіа просвіти з прав людини  Docudays UA.  Місія фестивалю – створювати можливості для кожної людини в Україні  дивитися найталановитіше  й  найактуальніше документальне кіно з усього світу, сприяти розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.

В Олександрії клуб документального кіно «Ракурс» працює при Олександрійській районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського за адресою: вул. Шевченка, 66. Періодичність показу – один  раз на місяць. Клуб запрошує всіх бажаючих. Приходьте на Docudays UA дивитись, обговорювати, вчитися, діяти!


Немає коментарів:

Дописати коментар