Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

неділю, 29 січня 2017 р.

Каскад літературних вподобань




Каскад літературних вподобань



А чи знаєте Ви, що  дівчата бува грають у футбол краще ніж хлопці, що, обтрусивши у дідуся грушу, можна підзаробити грошенят на новенький мобільник, що у янголів, як і в людей , теж бувають конкурси краси?

А учні 6 класу Кіровоградського облкомплексу ( гімназії-інтернат – школи мистецтв) про це та багато-багато іншого дізнались під час заходу Каскад літературних вподобань «Книга дружить з дітворою», який для них сьогодні організували і провели  працівники відділу обслуговування дітей центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.  Бібліотекарі познайомили присутніх з новими творами сучасних українських, німецьких, польських письменників: В. Рутківського, О. Дерманського, К.Тільманна, В.Бердта, Л. Вороніної, С.Вдовенка, А.Вольських та ін.

А, щоб навчити дітей орієнтуватись у безмежному океані книг та вибрати в бібліотеці «свою» книгу, бібліотечні працівники провели невеличку гру. Три команди,  за допомогою жеребкування,  обрали книжку, яку за певний час потрібно прорекламувати своїм однокласникам, використовуючи підказки:  назву твору, автор, ілюстрації, назви розділів та зміст. Учасники гідно впорались із цим завданням. За 5-7 хв. вони змогли не тільки визначити жанр твору, а й назвати головних героїв, навіть, простежити сюжетну лінію.





Немає коментарів:

Дописати коментар