Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 28 травня 2016 р.


Крізь дзеркало тексту у задзеркалля духу

18 травня 2016 року, в центральній районній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбулося відкрите засідання  франкознавчої студії «Крізь дзеркало тексту у задзеркалля духу», присвячене160- річному ювілею Івана Франка.  Учасники студії – члени районної дитячо-юнацької літературної студії «Паросток», відкривали  грані творчого й людського феномена письменника-мислителя, крізь призму його філософської та медитативної поезії. Кожен студієць став учасником поетичного перфомансу, презентуючи поетичний твір Франка, перевтілювався в одного із його героїв,створюючи відповідну атмосферу. Діти та молодь декламували  патріотичні та ліричні твори письменника, власні поезії, фанфіки до твору «Малий Мирон».
На завершення перфомансу слово Франка поєднало студійців,  учасники з’єднали між собою стрічки різного кольору, що символізують почуття та емоції, викликані творчістю  великого митця України.








Їм у віках судилося безсмертя

    13 травня 2016 року, працівники Новопразької центральної бібліотеки-філії, для юнаків та дівчат, які навчаються в спеціальній школі-інтернат, провели урок історичної пам’яті «Їм у віках  судилося безсмертя», до Дня пам’яті жертв політичних репресій. В ході розповіді присутні дізналися про ті часи, коли знищенню підлягав кожен, підозрюваний у найтяжчому зі злочинів – любові до України, про кількість загиблих у кривавих жорнах репресивної машини, про те, що сьогодні розкриваються таємниці архівних матеріалів для всіх небайдужих громадян України.




Немає коментарів:

Дописати коментар