Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 27 листопада 2018 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA «Ракурс»



Чому досить часто людей, які відрізняються від інших, гноблять, ігнорують, не бажають сприймати? Чому учні ображають інших учнів? Чому досі існує таке явище як булінг і як діяти, аби не стати жертвою цькувань? Про все це йшлося під час засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс» при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського.
21 листопада 2018 року студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету переглянули фільм "День, коли я вирішив стати Ніною", режисерки з Нідерландів Інгеборг Янсен, в якому йдеться про одинадцятирічного хлопця, який з дитинства почуває себе дівчиною. Показу фільму передувала казка "Кривенька качечка", після якої учасники кіноклубу обговорили питання поваги до людської гідності, права на повагу до приватного життя.
Після перегляду відбулося жваве обговорення фільму. Незвичні погляди головного героя викликали дискусію між студентами, вони мали змогу поділитися враженнями і висловити власну позицію. Чимало підлітків, які були присутні, констатували той факт, що таких дітей – не схожих на інших - не завжди сприймають однолітки і навіть родичі.
Незалежно від того, подобається комусь людина чи ні, ніхто не має права знущатися над нею. Та більше, за таке передбачена кримінальна відповідальність.

Немає коментарів:

Дописати коментар