Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 16 березня 2017 р.

Інформаційна сесія «Знання прав та свобод – життєва необхідність»



Інформаційна сесія
«Знання прав та свобод – життєва необхідність»

15 березня 2017 року в шкільній бібліотеці Новопразької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 для учнівської молоді було проведено інформаційну сесію «Знання прав та свобод – життєва необхідність».
 На початку заходу учасникам було презентовано проект «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги», з якого вони дізналися про мету та завдання проекту, про його реалізацію на території Олександрійського району та Виноградівського району на Закарпатті.
Присутні переглянули слайдову презентацію «Знання прав та свобод – життєва необхідність» та ознайомилася з основними поняття­ми у сфері прав людини. Одним із важливих моментів, який засвоїли молоді люди, є те, що права людини – по­няття, яке треба відчути, зрозуміти і навчитися бачити у щоденних проблемах. На інформаційній сесії були розглянуті основні поняття про права людини, особисту гідність, обов’язки громадянина України.
З великою зацікавленістю учасники переглянули відео про те, як розвивалися права людини у різні часи, адже вони мають довгу історію.
В ході інформаційної сесії була проведена інтерактивна вправа, яка спрямована на обговорення прав людини. Учасники визначались з тим, що означає слово «людина» і які вона має права.  Молодь  визначила поняття: «право», «обов'язок», «свобода» для кожного з них особисто.
На завершення заходу присутні висловили думку, що нові почуті факти та набуті знання обов’язково стануть їм у нагоді.


Немає коментарів:

Дописати коментар