Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Євген Маланюк: поет абстрактів і контрастів



Євген Маланюк: поет абстрактів і контрастів

В рамках обласного тижня поетичного читання «Мандри в пошуках України», з нагоди 120-річчя від дня народження Євгенія Маланюка – видатного українського поета-земляка, постійні користувачі Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, учні Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат - школа мистецтв, м. Олександрія) взяли участь у літературних читаннях «Євген Маланюк: поет абстрактів і контрастів».
Учні  ознайомилися з біографією  та творчістю патріота України, одного із визначних діячів в історії  української літератури  ХХ століття, переглянули відео сюжет «Євген Маланюк: життєпис та творчість».
Під час хвилини поетичного читання звучали вірші поета-земляка у виконанні учнів гімназії-інтернат, студентів училища культури та працівників бібліотеки.
Найкраще виконані твори були записані й аудіо файли направлені організаторам обласного тижня поетичного читання - Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА і Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва, де пройдуть відбір та будуть  включені до циклу радіопередач присвячені творчості Є. Маланюка на обласному радіо «Скіфія-центр».


Немає коментарів:

Дописати коментар