Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 30 квітня 2016 р.



 Історії зі Сходу на Захід

26 квітня 2016 року, працівники відділу обслуговування дорослих та молоді ЦРБ ім. Д.І.Чижевського із студентами медичного училища провели патріотичні читання «Історії зі Сходу на Захід». Ведучі познайомили  учасників заходу з книгами  В.Базіва «Армагедон на Майдані»,  Ю.Орлової «111 дней Майдана. Записки киевлянки », Н.Гука «Євромайдан», З.Филипчука «День і ніч навколо багаття», а також акцентували увагу на книзі  Надії Савченко «Сильне ім’я Надія», яка щойно вийшла з друку.
Всі ці книги об’єднує тема  подій, які відбувалися на Майдані та  відбуваються на сході України. 



Болючий нерв доби – Чорнобиль

     25 квітня 2016 року в приміщенні Новопразької ЗШ І-ІІІ ст. №2 відбувся екологічний відео урок «Болючий нерв доби – Чорнобиль».  Ведучі заходу зав. філією  центральною бібліотекою-філією Бутко Л.В. та шкільний бібліотекар Бойченко Т.Ф. нагадали присутньому  юнацтву  про трагічний випадок, що стався 30 років тому на Чорнобильській АЕС,  про спорожнілі людські оселі, осиротіле містечко, про подвиг пожежників, які першими прийняли на себе вогненний смерч  палаючого реактора, про ліквідаторів-новопразьців.
Розповідь відбувалася на фоні відео «Чорнобильська катастрофа»,  «Як Чорнобильська катастрофа впливає на сьогоднішню екологію». Відео поезію В. Фінковського «Ворог. Чорнобильська катастрофа», продовжила  Любов Василівна знайомлячи присутніх з матеріалами виставки-інформації «Сумне крило Чорнобиля». Декламувала поетичні рядки протягом відео уроку Українка (Філіпоненко Тетяна). Організатори заходу, працівники Новопразької центральної бібліотеки-філії, запалили свічку та запропонували  вшанувати пам'ять про трагедію хвилиною мовчання.
    У дитячому відділі відбулися  серед вихованців спеціальної школи-інтернату І-ІІ ступенів голосні читання  оповідань із книги Є.Гуцала «Діти Чорнобиля».  Діти ознайомилися із правдивими розповідями про трагічне буття своїх однолітків вже після Чорнобильської катастрофи.





Переписана атомом доля

Чорнобиль… Щось містичне у цій назві, щось трагічно пророче. Ніби трагедія на ЧАЕС була «запрограмована» в далекому минулому. Ліквідуючи наслідки техногенної катастрофи, одні поклали своє життя на благо всіх нас, інші, виконуючи щоденну роботу в складних умовах радіаційного впливу, втратили своє здоров’я .
Напередодні 30-ї річниці трагедії на ЧАЕС, завідуюча Добронадіївської бібліотеки-філії провела зустріч-спомин «Переписана атомом доля».  Серед запрошених були сільський голова Коваленко В.А., культпрацівники, учні місцевої школи . Учасник ліквідації Руденко В.І., як перебуваючи у лавах радянської армії, потрапив у чорнобильську зону. Він розповів про ті  трагічні події, про мужність ліквідаторів, а також хвилиною мовчання вшанували тих, хто помер від радіоактивного опромінення, приборкуючи ядерний реактор.

І блищали в очах присутніх сльози, бо ніколи не зітреться з роками пам'ять про загальнонародну трагедію, що стала  трагедією всього людства.



Немає коментарів:

Дописати коментар