Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

середу, 5 квітня 2017 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA «Ракурс»



Засідання кіноклубу Docudays UA «Ракурс»

Людська гідність – відоме в юридичних колах і таке малозрозуміле для простої людини визначення. Є речі, які можуть принизити людську гідність – це насильство, дискримінація та утиски будь-кого, в силу їх соціального статусу, кольору шкіри, психологічного чи фізичного здоров’я, тощо.
Саме про людську гідність, дискримінацію, універсальність прав людини говорили зі студентами Олександрійського училища культури на черговому засіданні кіноклубу медіапросвіти  Docudays UA «Ракурс», при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, переглядаючи фільм Матвія Трошинкіна «Пощо, маловірна?!».
Сюжетна лінія фільму розкриває «інакше обдарованого» сина сільського священика, якому хочеться подивитися на світ з дзвіниці батьківської церкви. Але він не може подолати страху перед незвіданим і в цьому подоланню  йому допомагає мати.
Тож, темою зустрічі стало відношення до людей з синдромом Дауна. На жаль, кожного року в Україні народжується все більше таких дітей. Як живеться їм та їхнім родинам? Чи готове суспільство сприймати людей з синдромом, як рівних собі? Що робить держава, щоб і такі дітки почували себе комфортно, мали надію на гідне життя, на соціальний захист? Всі ці питання були обговорені під час засідання кіноклубу. Присутні мали можливість відчути себе експертами з даного питання, під час форум-театру, обговорюючи поняття «синдром Дауна», як виникає такий збій в організмі, які проблеми у вихованні такої дитини мають батьки.
Студенти працювали з Конвенцією ООН, Законом України «Про охорону дитинства», відмічаючи статті, які можуть бути порушені у відношенні до дітей з синдромом Дауна, обговорювали проблеми дітей із психічними вадами в Україні. Висновком, який зробили учасники засідання, стало те, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах, повага має бути основою людських відносин. 

Немає коментарів:

Дописати коментар