Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

неділю, 30 квітня 2017 р.

Бібліотечний фонд – інформаційний потенціал бібліотек



Бібліотечний фонд – інформаційний потенціал  бібліотек

Основою роботи бібліотеки є її фонд, від складу якого залежить успіх роботи книгозбірні  та виконання завдань, що стоять перед нею.
Фонд, що грамотно скомплектований та стабільно поповнюється, оновлюється, звільняється від документів, які по тих або інакших причинах втратили свою значущість для читачів - запорука ефективної діяльності бібліотек.
26 квітня 2017 року в читальній залі центральної районної бібліотеки, в рамках програми підвищення фахового рівня бібліотечних працівників Олександрійщини «Бібліотекар в стилі «modern», проведено практикум «Списання бібліотечного фонду – фактор актуалізації книжкових зібрань». Бібліотечні працівники під час флеш-консультації, інформаційної концентрації, профіакценту розглянули такі питання: «Бібліотечний фонд - основа діяльності бібліотеки», «Порядок та облік вилучення документів», «Документальне оформлення списання бібліотечних фондів».
Під час практичних завдань складали акти на списання вилучених документів з бібліотечного фонду за причинами: фізично зношені, морально-застарілі, втрачені користувачами, передачі до обмінного фонду, закінчення терміну зберігання , відповідно до «Типових форм з обліку та списання основних засобів суб’єктами державного сектору та порядку їх складання».



Немає коментарів:

Дописати коментар