Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 11 квітня 2017 р.

Україна читає дітям, Читаміни для дитини




Читаміни для дитини


Корисні та слушні поради від Бібліолікаря отримали дітлахи,  читачі Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського, напередодні відзначення Всесвітнього Дня здоров’я.
 «Читаміни для дитини» – під такою назвою 06 квітня 2017 року відбувся захід у відділі обслуговування дітей ЦРБ. Діти разом з Бібліолікарем виконували різноманітні ігрові завдання: відгадували загадки про вітаміни, шукали в книгах відповіді про літературних героїв, асоціювали кольорові кульки з овочами та фруктами. Після виконаних завдань, Бібліолікар усім присутнім виписав «книжковий рецепт» на отримання читамінки з рекомендацією щодо подальшого читання.
 


Україна читає дітям



У Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І.Чижевського, в рамках Національного проекту «Україна читає дітям»,  неодноразово проходили зустрічі з відомими людьми Олександрійщини. Ось і 6 квітня 2017р. відбулася зустріч  учнів Кіровоградського обласного комплексу (гімназія-інтернат-школа-мистецтв) з відомим журналістом та блогером Русланом  Гавриловим, який поділився своїми враженнями про улюблені  книги в дитинстві, які в подальшому вплинули на його життєвий світогляд.

Також  Руслан Валерійович познайомив присутніх з книгами  письменників та поетів Олександрійщини, яких у його особистому архіві чимало.  Серед презентованих книг  -  «Голоси» В. Колеснікова, «Барокові закапелки Олександрії» В. Жванка , «Малороска» Н. Фесенко. Названі книги  надзвичайно глибокі й проникливі, вони покликані пробудити в молоді інтерес до рідного краю, його історії та культури, зробити так, щоб не згасла в них іскра допитливості та не атрофувалась здатність до сприйняття прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар