Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

неділю, 30 квітня 2017 р.

Чорнобиль: терпка струна трагічних дзвонів



Чорнобиль: терпка струна трагічних дзвонів

Минув 31рік, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі.
Бібліотекарі відділу обслуговування дітей Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського 26 квітня 2017 року провели для своїх читачів годину скорботи та пам’яті «Чорнобиль: терпка струна трагічних дзвонів». Присутні на заході здійснили екскурс в трагічне минуле українського Полісся. Говорили про мужність, самовідданість, високий професіоналізм  ліквідаторів наслідків техногенної катастрофи. А короткі документальні відео фрагменти ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,в тому числі репортаж про Олександрійських пілотів-ліквідаторів, доповнили картинку героїчного подвигу пожежників, льотчиків, зв’язківців, медиків, будівельників, які вступили в бій зі смертельною радіацією за велінням совісті, щоб вберегти рідну землю від ще більшої катастрофи.
Після бесіди діти мали змогу зобразити на папері все, що вразило їх. Дехто відтворив у своїй уяві Чорнобиль до вибуху, дехто намалював власне вибух реактора та його наслідки. Їх малюнки будуть представлені на тематичній виставці в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар