Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 30 квітня 2016 р.


Вчимося писати успішні проекти.

Проектна діяльність є потребою часу і необхідністю сьогодення та майбутнього динамічного розвитку бібліотек. Написання проектів, участь у грантових конкурсах – це не просто можливість бібліотеки отримати додаткове фінансування, але й активізація самих бібліотечних працівників, розвиток їх як людей творчих та ініціативних, і що саме головне – дозволяє підвищити професійно-кваліфікаційний рівень. Проектна діяльність дає змогу зосередити увагу на тих важливих напрямках бібліотечної роботи, які потрібно розвивати в першу чергу і які принесуть найбільшу користь громаді.
Бібліотечні працівники центральної районної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського, члени громадської організації «Олександрійський гендерний інформаційний центр» - Кан Любов та Сторожко Наталія, які неодноразово проходили навчання в тренінгових центрах України з написання проектів та мають сертифікат тренера провели  28 квітня 2016 року тренінгове заняття «Як написати успішний проект» для майбутніх бібліотекарів, студентів ІІІ курсу Олександрійського училища культури. Тренери разом з учасниками покроково розглянули структуру проекту та його основні складові, а саме: формулювали проблему, мету, завдання, розробляли заходи. Опановували навички визначення критеріїв успішності проекту. Розглянули бюджет проекту – як одну з складових проектної заявки, джерела фінансування проекту.
Без сумніву, участь у проектній діяльності, уміння презентувати бібліотеку, бажання заявити про себе та свій заклад – мотивація до подальшої проектної діяльності.







Інформаційний портал «Чорнобиль. Net»

26 квітня 2016 року, працівники Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського, до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС,   підготували інформаційний портал «Чорнобиль. Net», для студентів училища культури.
  Учасники заходу ознайомилися  з Інтернет ресурсами, на яких розміщено інформацію про чорнобильську трагедію, а саме: причини виникнення техногенної катастрофи, шляхи її подолання, наслідки для довкілля та вплив на здоров’я людини. Також, студенти переглянули    фото – проект  телекомпанії 1+1 – «Місто привид Прип’ять у 360 о», який дає можливість побачити чим живе місто сьогодні, віртуально відвідали київський музей «Чорнобиль», переглянули особисті речі ліквідаторів, історичні фото тощо.

Підсумовуючи зустріч,  учасники підтвердили те, що нам потрібно пам’ятати про страшну катастрофу, аби не допустити її повторення в майбутньому й шанувати учасників ліквідації , які віддали своє життя й здоров’я  заради нашого майбутнього.




Немає коментарів:

Дописати коментар