Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 16 квітня 2016 р.


Через професію – до успіху

14 квітня 2016 року, працівники Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського прийняли участь в акції «Випускник» міськрайонного центру зайнятості, в рамках обласної декади профорієнтації молоді «Через професію – до успіху».
Для учнів шкіл Олександрійського району було проведено профорієнтаційні ігри «Зашифровані професії», «Пантоміма», «Хрестики-нулики». Учасники відповідали на запитання «Веселої вікторини про професії», а потім за допомогою кульки «Передбачення» дізнавалися, які професії можливо матимуть в майбутньому.
 Бібліотекарі побажали учням обрати собі в майбутньому ту  професію, яка б приносила найбільшу користь людям, країні, давала змогу почувати себе потрібним, повноцінним і задоволеним своєю працею.










Валеологічна скринька новин
    14 квітня 2016 року, в приміщенні Новопразької центральної бібліотеки-філії, слухачі народної школи познайомилися з валеологічної скриньки новин про нову інфекцію «Вірус Зіка».
      За офіційними даними, з літа 2014 року вірус підхопили близько півтора мільйонів бразильців, причому це число швидко зростає. Точної інформації про кількість інфікованих людей немає, оскільки у 80 відсотках випадків хвороба проходить приховано, без симптомів. Люди навіть не помічають, тому до лікарів не звертаються.
    Саме ці відомості, які були зібрані з періодичних видань та Інтернет-сайтів, розповіли працівники бібліотеки присутнім.
    Про симптоматику, про загрозу вагітним жінкам та  немовлятам, про позитивні та негативні сторони вірусу, про можливість занесення його в Україну говорила запрошеним медпрацівник Товариства Червоного Хреста В.Осетняжська. Вона прокоментувала відео на цю тему.
      Зав. філією  Бутко Л. звернула увагу на матеріали виставки «Вірус Зіка: чергова «сенсація» чи реальна загроза людству?» та на те, що вакцину для  лікування  цієї хвороби знайдено.




Жити у злагоді з природою
13 квітня 2016 року в Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського пройшов відео флеш-тайм «Екологічні проблеми людства», для студентів медичного училища.
Запрошеним було продемонстровано ряд відео сюжетів екологічної тематики. Працюючи в групах, студенти виділили  проблеми, порушені у
мультфільмі «Екологічна корова», серед яких були: викиди шкідливих відходів промисловими підприємствами, несанкціоновані смітники, забруднення стічними водами тощо. 
Учасники, також переглянути та обговорили відео про екологічні проблеми України, серед яких забруднене повітря й поверхневі води, надмірна вирубка лісів, велика кількість споживання підземних вод, що призводить до просідання земель, деградація родючих земель, тощо.
Під час мозкового штурму групам було дано завдання зобразити наш світ у майбутньому, якщо нічого не змінювати (одній групі) і якщо проводити роботу з розв’язання екологічних проблем (другій групі). Роботи вийшли чудові.
Підводячи підсумки студенти дійшли висновку, що вирішити деякі екологічні проблеми під силу, і саме з себе потрібно починати.






Де замикаються двері:молодь за ґратами
З метою морально - правового виховання дітей, 12 квітня 2016року, в Ясинуватській бібліотеці-філії було проведено шок – урок «Де замикаються двері:молодь за ґратами». Для учнів 8 та 9 класу місцевої школи, бібліотекар Хуторна Н. С. розповіла учням про відповідальність за скоєні злочини відповідно до Кримінального Кодексу України .
Цікавим був виступ вчителя фізкультури, Васюри О.В., який намагався донести дітям страхіття тюремного життя та його наслідки. Для закріплення почутого, діти переглянули відеоролик «Неповнолітні в’язні – як  живуть діти в українських колоніях». Після перегляду кожен учасник висловив свої враження та зробив певні висновки.



У кого шубка краща?

12 квітня 2016 року, в  с. Добронадіївка для вихованців ДНЗ "Сонечко" та учнів першого класу місцевої ЗОШ, завідуюча бібліотекою-філією Л. Якимчук, директор СБК Т. Двалішвілі та фахівець соціальної справи Л. Коваленко, показали лялькову виставу «У кого шубка краща?». Вистава у казковій формі поставила перед дітьми  вибір: Лисичка,Зайчик,Вовк чи Ведмідь – чиє хутро найяскравіше і найкрасивіше? І тільки мудра тітонька Сова дала відповідь,що кожна тварина прекрасна по-своєму, і не можна робити вибір, хто кращий.
Сподіваємося, що мудрі поради тітоньки Сови діти запам’ятають  і будуть берегти цей дивовижний і прекрасний світ природи.





Немає коментарів:

Дописати коментар