Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 29 квітня 2016 р.


День бібліографії
«Знайомимось з електронними бібліотеками»

25 квітня 2016 року в центральній районній бібліотеці ім..Д.І.Чижевського для студентів ІІІ курсу Олександрійського училища культури проведено День бібліографії «Знайомимося з електронними бібліотеками». Студенти переглянули навчальну презентацію про електронні бібліотеки України, ознайомилися з ресурсами цифрових бібліотек та базами  даних, правилами  пошуку,  правилами складання пошукового запиту. Також учасники заходу вивчали організацію  інтерфейсу користувача цифрової бібліотеки, практично ознайомилися з інформаційно-пошуковими  системами  Internet, Web покажчиками та Web- каталогами, електронними посібниками.




Відео-факт «Як це було…
 Чорнобильська трагедія»

Нинішній 2016 рік позначений сумним ювілеєм – 30-та річниця аварії на Чорнобильській АЕС, яка визнана наймаcштабнішою техногенною катастрофою в історії людства.
 25 квітня 2016 року, в  Приютівській  бібліотеці-філії, для учнів 9 класу Цукрозаводського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. - ЦХЕТУМ» працівники відділу обслуговування дітей Олександрійської ЦРБ ім. Д.І.Чижевського, спільно з завідуючою Приютівською бібліотекою-філією, провели відео-факт «Як це було…  Чорнобильська трагедія». Діти переглянули уривки з документального фільму «Чорнобиль: загублений світ» Євгена Васильченко, в який  увійшли унікальні архівні кадри, яких ще ніхто не бачив, ексклюзивні спогади ліквідаторів трагедії, а також повна відео-реконструкція найстрашнішої трагедії останніх десятиліть. Також учасники заходу  переглянули трейлери до художніх фільмів «Аврора», «Метелики, «Чорна квітка», «Щоденник Чорнобиля» та ознайомилися з викладкою літератури  «Зона відчуження: жорстокий урок історії».







Гріх не піти в церкву, як святять вербу


24 квітня 2016 року бібліотекар Шарівської бібліотеки-філії організувала святкову ходу «Гріх не піти в церкву,як святять вербу» в свято Вербної неділі. Отець Миколай подякував за організацію ходи бібліотекаря  Федас Л.Б. Учасники  вивчили цікаві приказки присвячені святу. 



Немає коментарів:

Дописати коментар