Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 7 березня 2017 р.

Історія Реформації. Мартін Лютер




Історія Реформації. Мартін Лютер



З нагоди відзначення в Україні 500-річчя Реформації, 2 березня 2017 року працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського провели коментований перегляд фільму «Історія Реформації. Мартін Лютер», для бібліотекарів Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи. Присутні переглядаючи фільм, ознайомилися з реформаційно-релігійним та політичним рухом Західної та Центральної Європи ХХІ-го століття та  відповідали на питання про історичні та соціальні причини виникнення Реформації і головні моральні цінності Мартіна Лютера, як натхненника реформаторського руху.
 


Українська революція

В рамках відзначення  100-річчя подій Української революції 1917-1921 років, Олександрійська центральна районна бібліотека ім. Д.І. Чижевського взяла участь у районному кластерному семінарі-практикумі «Історичні студії» на тему: «Україна в боротьбі за збереження державної незалежності (1917-1921рр.)». Бібліотекарі показали присутнім відео ролик «Історія Української державності 1917-1921 рр.» та презентували книжкову виставку-переосмислення «Бій за державність 1917-1921рр.: розвідки, спомини, документи». 





27 лютого, в рамках реалізації проекту «Сенсорна кімната – світ розвитку особливих дітей», відбувся навчальний тренінг «Ведення документації організації» для представників громадських організацій Олександрійщини, який провів досвідченийтренер Андрій Коваленко.
Під час тренінгу учасники отримали знання та навички, що допоможуть у майбутньому правильно вести документацію організації. В ході заходу присутні вчилися складати щотижневі та місячні плани й звіти про пророблену роботу, дізнавалися про особливості ведення документації за проектами та ведення документів по фінансово-розрахункових операціях.Для закріплення кожного інформаційного блоку велася практична робота у групах. Учасники виконували завдання й захищали свої роботи, які потімтренеркоментував і надавав відповідні поради.
По завершенню навчання учасники поділились враженнями та відзначили, що отримані знання допоможуть  в подальшому правильно вести документацію організації. Тренінг проходив у дружній  та робочій атмосфері, ініціативні учасники плідно працювали над створенням власних документів організації. 

Дана публікація виходить в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «Простір взаємодії» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.







Прийшла Масниця з млинцями



 Масляна розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. Масляна - це перехід від Зими до Весни.           

22 лютого працівники Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського, для учнів 5-6 класів Олександрійської гімназії-інтернат, провели етносвято «Прийшла Масниця з млинцями». Бібліотекарі розповіли учням про історію свята, звичаї, прикмети та про те, як проводжають зиму.

Також учасники із задоволенням грали в народні  ігри, їли вареники на швидкість та пригощались смачними млинцями. А ще діти водили хороводи біля опудала, яке наприкінці свята спалили. Усі отримали велике задоволення та гарний настрій.



Немає коментарів:

Дописати коментар