Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 23 березня 2017 р.

Тренінг для батьків дітей з особливими потребами



Тренінг для батьків дітей з особливими потребами

Цікавим і корисним був тренінг "Використання сенсорних модулів для комплексного впливу на органи почуттів дітей з особливими потребами", який відбувся 21березня 2017 року в Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського в рамках реалізації проекту «Сенсорна кімната – світ розвитку особливих дітей». Учасниками тренінгу були батьки дітей з вадами розвитку, багатодітні мами , бібліотекарі, студентки Олександрійського медичного училища та Олександрійського педагогічного коледжу ім. В.О.Сухомлинського, психологи Олександрійського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та ДНЗ № 42. Тренінг проводили досвідчені тренери Наталія Єременко та Альона Самохвалова, представники  громадської організації-партнера «Сила майбутнього» міста Дніпро.
Вони ознайомили присутніх з методами роботи в сенсорній кімнаті(відкриття якої відбулося 20 березня 2017р.); навчали методиці проведення корекційної роботи, заснованій на поетапному включенні і синхронізації всіх сенсорних потоків через стимуляцію різних органів почуттів.
Учасники тренінгу дізнались як за допомогою обладнання та дидактичних матеріалів стимулювати чутливість і рухову активність дітей; фіксувати увагу та управляти нею, підтримувати інтерес і пізнавальну активність; розвивати уяву і творчі здібності дітей.
Деякі із завдань тренінгу спрямовувалися на те, щоб працювати у командах. Протягом кількох годин учасники мали змогу не тільки отримати нову інформацію, а й навчилися розробляти плани проведення групових та індивідуальних занять.
Важливо й те, що мами дітей познайомились, обговорили спільні проблеми та обмінялися своїми враженнями від отриманої цікавої і корисної інформації.


Дана публікація виходить в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «Територія успіху» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «Простір взаємодії» і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.













Немає коментарів:

Дописати коментар