Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Бібліотекарі опановують сучасні методики популяризації книги



В  бібліотечній практиці сьогодні  все частіше використовується метод сторітеллінг (від англ. storytelling - розповідання історій).
Саме ця форма проведення заходів дозволяє активізувати читацьку й творчу зацікавленість реальних і потенційних відвідувачів, зробити читання і книгу привабливою й актуальною в очах користувачів, особливо молоді, яка часто сприймає друкований аналог як застарілий формат.
         З метою ефективного впровадження в діяльність бібліотек Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи сучасних методик спілкування, популяризації книги в центральній районній бібліотеці проведено практикум  «Сторітеллінг - велика сила маленьких історій».                                     
Бібліотечні працівники отримали інформаційний інструментарій до опанування  мистецтва складання і розповідання захопливих історій під час флеш – консультації «Сторітелінг в діяльності бібліотеки», методичних порад «Метод Storytelling: як зацікавити дітей, розповідаючи історії», профі – інструкції «Як написати  захоплюючу  історію: 7 кроків до успіху».
Під час практичних занять учасники заходу розробляли цифрову історію на основі зображень в он-лайн-сервісах Closr та Utellstory, з додаванням звуку та відео. 

Немає коментарів:

Дописати коментар