Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

четвер, 15 березня 2018 р.

Діяльність бібліотек в умовах соціально-економічних змін


Децентралізація створює нові виклики і ризики для публічних бібліотек, впливає як на їх внутрішню організацію, так і надання бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громад, але разом з тим дає можливість створити книгозбірні, які б повністю відповідали потребам громади, адже рівень розвитку бібліотек є одним із провідних факторів, що впливають на загальнокультурний та освітній рівень населення.
14 березня 2018 року, в центральній районній бібліотеці ім. Д. І.Чижевського, проведено нараду-семінар «Діяльність бібліотек в умовах соціально-економічних змін: професійний орієнтир».
Директор Олександрійської районної централізованої бібліотечної системи Надія Чуянова, акцентувала увагу бібліотечних фахівців на моделі функціонування бібліотек в умовах створення об’єднаних територіальних громад.


Питання, як бібліотекарям слід будувати свою діяльність відповідно до змін і потреб, налагодити співпрацю з місцевими організаціями, приваблювати користувачів інноваційними послугами, обговорювали під час флеш – консультації «Діяльність бібліотек в умовах соціокультурних змін», профі – коментаря «Інтерактивний простір сучасної бібліотеки: нові моделі обслуговування користувачів», коментаря фахівця «Бібліотечний сервіс для дітей : орієнтація на інновації та розвиток», бібліографічного акценту «Бібліотека в інформаційному просторі: нові ідеї та рішення», огляду досвіду бібліотек Європи та України «Від класичної бібліотеки - до бібліотеки майбутнього», керованого обговорення «Професійні  компетенції сучасного, успішного бібліотекаря».
Підсумовуючи захід, Надія Чуянова, зазначила, що бібліотечним фахівцям необхідно бути креативними у своїй діяльності, наполегливо рухатися вперед, зміцнювати позиції, зберігаючи традиційні функції та, водночас, надаючи актуальні послуги, бути невід’ємною частиною життя місцевих громад.

Немає коментарів:

Дописати коментар