Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 14 лютого 2017 р.

Засідання кіноклубу Docudays UA «Ракурс»



Засідання кіноклубу Docudays UA «Ракурс»


Демократія є однією з основних цінностей європейського суспільства, разом з правами людини і верховенством права. Зв’язок між цими поняттями глибокий і нероздільний.

Саме про демократію і права людини, на черговому засіданні кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Ракурс» при Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського, переглядаючи фільм китайського режисера Вейджун Чена «Проголосуйте за мене, будь ласка», говорили студенти медичного училища та умовно засуджені неповнолітні, які перебувають на обліку у міськрайонному відділі пробації, обговорили поняття «демократія», визначили що вона собою представляє й познайомилися із висловлюваннями відомих філософів стосовно цього терміну.

Цей фільм – один з десяти, з проекту «Чому демократія?», над яким працювали десять режисерів із різних країн. Своїм фільмом режисер намагається відповісти на питання:Чи відповідає суть демократичного суспільства істинній природі людини? Чи завжди запорука успіху виборів – в умілій маніпуляції?

Переглянувши стрічку, молодь мала можливість попрацювати в групах, створюючи асоціативний ряд до слова «деморкатія» й визначаючи її прояви. Також, учасники намагались графічно зобразити демократичне суспільство на прикладі свого колективу.






Немає коментарів:

Дописати коментар