Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

суботу, 11 лютого 2017 р.

Сільським громадам – належний рівень правової допомоги



Сільським громадам – належний рівень правової допомоги


Олександрійський гендерний інформаційний центр долучився до міжрегіонального проекту з правової тематики. Даний проект реалізується в результаті перемоги в другому всеукраїнському конкурсі малих грантів «Підтримка місцевих організацій громадянського суспільства та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу, оголошений в 2016 році. Мета конкурсу – об’єднати зусилля громадських організацій Східного та Західного регіонів для налагодження співпраці між регіонами та вирішення спільних проблем в громадах.
10 лютого 2017 року в центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулася організаційна зустріч партнерів у форматі скап-конференції з громадською організацією «Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття» по проекту «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги».
В ході Skype-спілкування відбулося знайомство членів обох організацій. Учасники заходу переглянули презентацію, яку представила керівник проекту Вашкеба Каталіна Гейзівна. Вона розповіла що в Виноградівському районі (Закарпаття) створять 13 Центрів правової допомоги, будуть проведені різні інформаційно-просвітницькі заходи правової тематики.
Голова ОГІЦ Чуянова Надія Миколаївна, зазначила, що в Олександрійському районі відбудуться три інформаційні сесії «Знання прав та свобод – життєва необхідність», «Забезпечення доступу до публічної інформації – вимога сьогодення», «Право на безоплатну правову допомогу» в селищі Нова Прага, Приютівка та селі Новоселівка для цільової групи проекту.
В Приютівській, Новоселівській та Новопразькій центральній бібліотеці-філії буде облаштовано правознавчі куточки. Також відбудеться коментований показ документального кіно для молоді про права людини в кіноклубі «Ракурс» на базі Олександрійської районної центральної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського.
Інформація про хід реалізації проекту та заплановані заходи буде висвітлюватися на блозі Олександрійського гендерного інформаційного центру.



Немає коментарів:

Дописати коментар