Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

середу, 25 січня 2017 р.

Година національної свідомості



Година національної свідомості



Якщо поглянути на карту нашої Батьківщини, то ми побачимо, що заходиться вона в самому центрі Європи. Тому за своїм географічним розташуванням, Україна – країна європейська. Та ще вона має, як і кожна країна світу, свою самобутню історію, природу, культуру.

Напередодні Дня Соборності України працівники відділу обслуговування дітей центральної районної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського провели годину національної свідомості «Акт злуки – символ єдності та соборності незалежної України» в Кіровоградському облкомплексі ( гімназії-інтернат – школі мистецтв). Після історичної довідки бібліотекарі запропонували учням 9 класу взяти участь у грі, своєрідному інтелектуальному змаганні, для тих, хто насамперед любить Україну, відчуває себе українцем і хоче перевірити й поповнити свої знання про її історію, традиції , народні звичаї та культуру.

Під час гри клас був поділений на команди по 5 чоловік, що мали представляти різні регіони України.

Учні виявили гарні знання у таких конкурсах: «Історична вікторина», «Географічний», «Народознавчий», «Літературно-мовний», «Асоціативний».

Родзинкою змагань стала незвична форма оцінювання результатів : команда, яка набрала найменшу кількість балів приєднувалась до команди - переможниці в запропонованому конкурсі та продовжувала участь у змаганні.

В кінці гри бібліотекарі та вчителі підвели підсумки не оголошуючи переможців і переможених, адже, перемогою та успіхом стало те, що учасники змогли об’єднатися, підтримати один одного та працювати в команді задля однієї перемоги.

Так і українці з усіх куточків нашої країни повинні любити й оберігати, об’єднавши зусилля свою Батьківщину – молоду, горду, найкращу. І тоді вона засяє яскравою зіркою на європейськім небосхилі!

Немає коментарів:

Дописати коментар