Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

вівторок, 24 січня 2017 р.

Свято злуки. Політика пам’яті



Свято злуки. Політика пам’яті

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу її формування.
З метою виховання національної свідомості студентів, людської гідності, глибокої поваги та любові до Батьківщини, формування рис громадянина Української держави, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу та його значення, для студентів-першокурсників в Олександрійському медичному училищі, 19 січня 2017 року працівники центральної районної бібліотеки ім. Д. І. Чижевського провели коментований перегляд фільму «Свято злуки. Політика пам’яті», рекомендований Інститутом національної пам’яті.
Бібліотекарі підготували коротку розповідь про урочисте святкування об’єднання УНР і ЗУНР, акцентувалась увага на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 року охопив майже всю Україну.
Після перегляду фільму учасники взяли активну участь в його обговоренні, працювали в групах, виконуючи різноманітні завдання, результатом яких став висновок, що подібні фільми піднімають і підтримують патріотичні настрої, пробуджують інтерес до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, тому вони є особливо важливими для молоді.


Немає коментарів:

Дописати коментар