Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

неділю, 14 січня 2018 р.

«Varenuk-шоу»



«Varenuk-шоу»



В Олександрійській центральній районній бібліотеці ім. Д.І. Чижевського вже стало традицією на новорічні та різдвяні  свята проводити заходи пов’язані з автентичними українськими стравами, обрядами, традиціями. Ось і 10 січня 2018 року, відбулось у бібліотеці свято «Varenuk-шоу». Вареники – це одна з найулюбленіших страв українців, вони є одним із брендів української національної кухні, своєрідним народним символом.

На цьому святі господині (працівники районної бібліотеки), пригощали запрошених варениками, приготованих з різних видів тіста та начинок, які притаманні певним регіонам України, ділилися своїми секретами приготування. Поряд із цим для відвідувачів проводилася кулінарна  вікторина на знання особливостей української кухні.  Всіх гостей шоу зачарували українські пісні про вареники, родину, у виконанні  Віти Войтенко,методиста  Олександрійського районного будинку культури.

 Кожен, хто побував на гостинах, поринув в атмосферу народних традицій та звичаїв,  переконався, що головна  національна риса українців – щедрість і гостинність!


Немає коментарів:

Дописати коментар