Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

середу, 22 листопада 2017 р.

Вчимося діяти



Вчимося діяти



Піднесення громадянської активності молоді є одним з найбільших досягнень сьогодення. В Україні  активно створюється  прошарок об’єднаних спільною метою, освічених людей з числа молоді, які знають, що треба робити і як треба робити. Якщо порівнювати з іншими соціальними групами, молодь в Україні має найкращі умови для участі в громадському житті, але використовують цю можливість далеко не всі.

Всеукраїнські опитування свідчать про те, що лише 5% молодих людей належать до молодіжних організацій або знають про них, хоча у країнах Європи відсоток людей, активно залучених у суспільні процеси, сягає 20-25%.

Події на Майдані стали поштовхом до активної громадської діяльності молоді,  але процес активізації відбувається здебільшого в великих містах.

В районах, селищах, селах, молоді люди - не вбачають своєї ролі  у економічних, політичних процесах, що відбуваються в державі. - не вбачають своєї ролі у вирішенні проблем, що впливають на побут і повсякденне життя мешканців громад, облаштування сприятливої соціальної дійсності.

Олександрійський гендерний інформаційний центр, шляхом реалізації  проекту, «Вчимося діяти: Школа громадського аніматора» забезпечить  молодь Олександрійського району  інструментами громадянської освіти, що дозволить  їм самотужки включатися в процес формування середовища та змінювати суспільство.

Проект має на меті підвищення громадської активності молоді Олександрійського району віком від 14 до 35 років шляхом набуття навичок активної соціальної адвокаційної дії, ефективної комунікації, компетентної громадської участі в житті місцевої громади. Організувати «Школу громадського аніматора», яка стане платформою активного життя молоді, забезпечить можливість взяти участь в низці майстерень і тренінгів, реалізованих на засадах відкритого діалогу та за принципами неформальної громадянської освіти.

Діяльність школи буде спрямована на підвищення соціальної активності та розвитку місцевої громади. Це буде своєрідний майданчик для налагодження зв’язків і контактів у громаді, місце зустрічі представників органів місцевого самоврядування та влади, громадських активістів, підприємців,  відбуватимуться  обміни найкращими ідеями у сфері активізації місцевих громад, вирішення місцевих проблем, створення партнерства між громадою та органами місцевого самоврядування.

Даний проект першочергово вплине на молодь, на активізацію здібностей кожного конкретного учасника школи, дасть можливість визначитись у своїй громадській позиції, взяти на себе відповідальність  громадського лідера.

Далі буде…

Слідкуйте за анонсами проектних заходів  (фейсбук  #вчимося_діяти)


Немає коментарів:

Дописати коментар