Powered By Blogger

Шукати в цьому блозі

неділю, 27 листопада 2016 р.

Засідання клубу «Берегиня»





Засідання клубу «Берегиня»


22 листопада 2016року, у Войнівській бібліотеці-філії відбулося чергове засідання жіночого клубу «Берегиня». Бібліотекар Дячук Марина, розповіла про виникнення української кухні. Українська народна кухня - це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоціненний здобуток, яким можна й варто пишатися, який не слід забувати. Розповіла про такі українські страви, як хліб, борщ, галушки, куліш та вареники. Не забули також про м’ясні та рибні страви.
Кожна жінка, яка була присутня на засіданні, приготувала українську страву і повинна була її презентувати. Голова клубу Гоголєва Віра Кирилівна, презентувала книгу «Традиції української кухні: свята і будні», про обрядову кухню наших предків, яка містить унікальну добірку рецептів, що відповідають кожному місяцю року.
Присутні також згадали традиції наших предків, твори і вірші, де описуються різні українські страви та ділилися особистими рецептами приготування українських страв.


 


В Революції Гідності – доля народу



22 листопада 2016року, бібліотекар Новопразької бібліотеки-філії №2 Холоден Т., спільно зі шкільним бібліотекарем Резніченко С.В., в Новопразькій ЗШ І-ІІІ ст. для учнів старших класів, провели годину політичної свідомості «В Революції Гідності – доля народу».

Тамара Холоден презентувала виставку-факт «Україна – територія Гідності». Розповіла про події, які сколихнули країну декілька років тому, згадала про  тих, хто безпосередньо брав участь у подіях на Майдані. Учні дізналися, що це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність та прагнення до свободи.

Світлана Резніченко, в свою чергу, розповіла про Революцію Гідності. Презентувала фотовиставку та відео, які свідчать про буремні події революційних 2013 – 2014 років.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та воїнів загиблих в АТО.





Немає коментарів:

Дописати коментар